Informatie over de Trombosedienst en het corona-virus 03-06-2021

Informatie over de Trombosedienst en het corona-virus 03-06-2021

Informatie over de Trombosedienst en het corona-virus

Update geldig van 03-06-2021

 

Klik hier voor de meest recente openingstijden van onze prikposten

 

Onze trombosedienst heeft als belangrijke taak het afnemen van bloedmonsters, zowel voor de antistollingsbehandeling als voor het huisartsenlaboratorium. Wij doen ons uiterste best om deze taken passend voort te zetten, conform de geldende regels in Nederland. Onze medewerkers zijn goed geïnstrueerd conform de actuele normen. Ook zullen we medewerkers die niet persé op kantoor hoeven te zijn thuis laten  werken. Als we wel op kantoor moeten werken houden wij ons strikt aan de 1,5 meter regel en andere voorschriften.

Heeft u luchtwegklachten , verlies van smaak of reukvermogen en/of koorts, of klachten betreffende diarree, buikpijn of spierpijn meld u dit dan 1 dag voor uw controle telefonisch bij de Trombosedienst.(0318-623632)

Verder nemen wij de volgende concrete maatregelen en aanpassingen:

 

 

 • U houd altijd minimaal 1,5 meter afstand tot onze medewerkers en andere cliënten.
 • Zowel u als onze medewerkers dragen een mondkapje. Daarnaast dragen onze medewerkers mogelijk ook nog een spatbril of faceshield
 • Prikposten zijn alleen geopend voor cliënten van de Trombosedienst.
 • Voor alle overige bloedafnames verzoeken wij u een afspraak te maken via het afsprakensysteem van het ZGV, via MijnZGV of (0318) 43 43 45.
  (Patiënten kunnen met een verwijzing van de huisarts een afspraak maken voor bloedprikken via het patiëntenportaal MijnZGV, het online contactformulier of via onze patiëntenservice via (0318) 43 43 45. Over het algemeen wordt er in de ochtend vaker naar het ziekenhuis gebeld dan in de middag.) Indien dit niet mogelijk is kunt u in overleg met uw huisarts/specialist op onze locaties terecht met inachtneming van de 1,5 meter en geldende richtlijnen.
 • De prikposttijden kunnen zijn aangepast. Kijkt u voor de meest actuele informatie op bovenstaande link.
 • In overleg met het ziekenhuis Gelderse Vallei en de huisartsen wordt permanent beoordeeld wat de openstellingstijden per prikpost kunnen zijn.
 • Een aantal prikposten is alleen geopend op afspraak, ook voor de cliënten van de trombosedienst
 • Meld tevoren telefonisch aan ons via het bekende nummer 0318-623632 indien u corona gerelateerde klachten heeft. Waarschuwt u de medewerker die u thuis of op de prikpost prikt als u klachten heeft.
 • Help ons tijdens en rond het noodzakelijke prikcontact zoveel mogelijk de hygiëne-maatregelen in acht te nemen. De medewerker zal u vragen om het gezicht tenminste 90 graden af te wenden op het moment dat zij binnen de 1,5 meter moet komen voor de prikhandeling.
 • Wij zullen waar mogelijk bloedafnames in overleg met u uitstellen.
 • Daar waar het prikken op een prikpost niet mogelijk is zullen wij aan huis komen.
 • De controles voor de zelfmetende cliënten worden weer opgestart met aanvullende maatregelen. U ontvangt een uitnodiging voor deze afspraken. Mogelijk worden bestaande afspraken verplaatst.
 • Bij ziekteverschijnselen worden onze medewerkers getest op het coronavirus.

We houden streng in beeld of medewerkers ingezet kunnen worden en doen dat op dezelfde manier als het Ziekenhuis Gelderse Vallei met haar medewerkers doet. Wij volgen dus hetzelfde beleid als andere zorginstellingen en volgen nauwlettend de ontwikkelingen en de adviezen. Dagelijks kijken wij of onze maatregelen en werkwijzen nog up-to-date zijn. U kunt er dus op vertrouwen dat wij alles in het werk stellen om veilig te werken en goede zorg te blijven leveren.

Natuurlijk weten medewerkers goed  welke beschermende hygiëne-maatregelen zij moeten nemen. Aanraken kunnen zij door de aard van het werk niet vermijden, maar zij volgen alle gegeven adviezen van o.a. handen wassen en desinfecteren op. In ieder geval wassen of desinfecteren ze de handen voor en na het prikken van een patiënt. Dat ziet u niet altijd omdat zij desinfecterende middelen in de auto hebben.

Op verzoek van de huisartsen nemen wij op thuislocaties coronatesten af. Een aantal medewerkers zijn hier speciaal voor opgeleid.

Voor meer informatie rondom het coronavirus verwijzen wij u naar de website van het RIVM

Directie en medewerkers Trombosedienst Neder-Veluwe.
0318-623632

Geen reactie's

Geef een reactie